bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Şangay, Geliştirme Planları Arasına Metaverse’ü Dahil Ediyor

sangay gelistirme planina metaverseu dahil ediyor

Metaverse kavramı son zamanların en çok konuşulan konularından biri. Birçok alanda metaverse ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Metaverse, gelecek nesil interneti şekillendirme potansiyeline sahip olduğu için bu yıl çok dikkat çekti. Bu kez Çin’in en kalabalık şehri olan Şanghay, önümüzdeki beş yıl içinde metaverse’ü kamu hizmetlerinde kullanmanın yollarını arıyor.

Şangay’ın Beş Yıllık Kalkınma Planlarının Arasında Metaverse Var

Çin hükümeti bakanlıkları ve yerel yönetimler, merkezi hükümetin Mart ayında yayınlanan beş yıllık planını nasıl uygulamayı hedeflediklerini göstermek için beş yıllık bir kalkınma planı yayınladılar. Şanghay Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’nun elektronik bilgi endüstrisi için beş yıllık kalkınma planı yayınladı. Bu planlar içerisinde metaverse konusu da yer alıyor. Edinilen bilgilere göre metaverse‘den ilk kez bahsedildi. 

sangay gelistirme planina metaverseu dahil ediyor

Yayınlanan kalkınma planı belgede; metaverse‘ün kamu hizmetleri, satış ofisleri, sosyal eğlence, endüstriyel üretim, üretim güvenliği ve elektronik oyunlar gibi alanlarda uygulanmasını teşvik edimesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse Çin’in en büyük arama motoru Baidu, kendi metaverse projesi Xirang’ı piyasaya sürdüğünü hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala