bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

ABD Senatörü Lummis, Bitcoin için Yasa Tasarısı Sunacak

abd senatoru lummis bitcoin icin yasa tasarisi sunacak

Cumhuriyetçi ABD Senatörü Cynthia Lummis, kripto para konusunda Kongre’deki en sesli savunucularından biri olarak biliniyor. Son olarak Lummis, 2022’de dijital varlıkların nasıl vergilendirildiğinden sınıflandırıldığına ve tüketici güvenlik önlemlerine kadar geniş kapsamlı bir Bitcoin yasa tasarısı sunmayı planlıyor. 

abd senatoru lummis bitcoin icin yasa tasarisi sunacak

Senatör Lummis, Bitcoin Yasa Tasarısı ile Regülasyonlara Odaklanıyor

ABD Senatörü Cynthia Lummis, en başından beri kriptoların doğru bir şekilde düzenlenip, faydalarından yararlanması gerektiğini savunan isimlerin arasında yer alıyor. Daha önce de sunmuş olduğu diğer önerilerin bir toplamı diyebileceğimiz bu tasarı, birçok konuyu derinlemesine içeriyor.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre, tüketici korumaları, stablecoin ve CBDC‘lerin düzenlemesi gibi birçok alana değinen bu tasarı kabul edilirse, düzenleyicilere hangi dijital varlıkların çeşitli varlık sınıflarına ait olduğu konusunda net bir rehberlik sağlayacak. Bu netliğin oluşması durumunda birçok ülkenin de bu yolda adımlar atması bekleniyor.

Aynı zamanda Senato Bankacılık Komitesi’nin de bir üyesi olan Lummis, Ekim ayında yaptığı 50.000 ile 100.000 dolar arasında bir Bitcoin (BTC) alımını yaptığını açıklamıştı.

Son olarak

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala