bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Ukrayna Merkez Bankası, Stellar ile Dijital Para Testine Başlıyor

dijital para birimi stellar blockchaini uzerinde test edilecek

Stellar Geliştirme Vakfı yaptığı bir açıklamayla Stellar Blockchain‘inin, Ukrayna’daki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testlerinde kullanılacağını açıkladı. Ülkenin ulusal para birimi Grivna’nın dijital versiyonu Stellar Blockchain’i ile test edilecek.

FinTech şirketi Bitt ve TASCOMBANK tarafından yürütülen pilot uygulama, Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın onayı ile ülkenin merkez bankası tarafından denetlenecek.

dijital para birimi stellar blockchaini uzerinde test edilecek 2

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov, proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu pilot proje, elektronik para ihracı için teknolojik bir temel olarak hizmet edecek. Aynı zamanda Ukrayna’da ödeme ve finansal altyapı inovasyonunu ilerletmek için bir sonraki önemli adım olacak.

Ukrayna’nın Dijital Para Birimi, Stellar Blockchain’inde Test Edilecek

Stellar Blockchain‘i üzerinde Ukrayna’nın ulusal para birimi olan Grivna’nın dijital versiyonu test edilecek. Ülkenin Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Ocak ayında bir merkez bankası dijital para birimi oluşturmak için kripto para birimi XLM ve Stellar Geliştirme Vakfı ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Öyle ki merkez bankası, şimdi dijital para birimi oluşturmada bir sonraki adımı, pilot uygulama ile atıyor.

TAŞCOMBANK Başkanı Volodymyr Dubey‘in konu hakkındaki düşünceleri şu şekilde;

Sanal varlıkların günlük hayatımız ve ekonomik ortamımız üzerindeki hızla artan etkisi ile bankanın uzun vadeli pazar stratejisinin bir parçası olarak, Blockchain teknolojisinin ve ilgili ürünlerin avantajlarını kullanmak esastır.

Bu düzenlenmiş dijital Grivna, Ukrayna’nın mevcut e-para mevzuatına göre oluşturulacak. Dijital paranın, Ukrayna Ulusal Bankası’nın yetkisi altında, 2022’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala