bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.33 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 560.39 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515149 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496481 7.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155457 1.21%

Özbekistan, Kripto Para Ticaretine İzin Veriyor

ozbekistan kripto para ticaretine izin veriyor

Özbekistan, kripto para ticaretine yönelik düzenleme getirdi. Daha öncesinde, halkın sadece kripto para satma hakkı vardı. Yeni düzenlemeyle beraber, halkın lisanslı platformlarda kripto para ticareti yapmasına izin verilecek.

Özbekistan, Kripto Para Ticareti Düzenlemelerini Gevşetti

Yeni düzenlemelerle beraber Özbekistan halkı artık kripto para ticareti yapabilecek. Özbekistan başkanı Shavkat Mirziyoyev yönetimindeki Ulusal Proje Yönetimi Ajansı‘nın (NAPM), yakın zamanda krito para ile ilgili yasaları gözden geçirdiği bildirildi. Açıklamaya göre, Özbekistan halkı, kripto para satın alabilecek, satabilecek ve takas edebilecek.

ozbekistan kripto para ticaretine izin veriyor 2

Özbekistan, 2018’de, kripto para ticaretini yasallaştırmıştı. 2019’un son çeyreğinde, kripto para ticareti ile ilgili düzenlemeler getirildi. Böylece, halkın kripto para satın alması kısıtlandı. Bu yılın Eylül ayında NAPM, “Özbekistan Cumhuriyeti’nde dijital ekonomiyi geliştirmeye yönelik önlemler hakkında” adlı başkanlık kararnamesi kapsamında kripto para ticareti yasasına açıklık getirdi. Yasa uyarınca, kripto para borsası içerisinde kayıt dışı platformlarda kripto para ticaretine karşı uyarıda bulundu. 

Yeni düzenleme ile birlikte, halk sadece lisanslı borsalarda işlem yapabilecek. Düzenleme kapsamında, kripto para birimleri ile ödeme yapılması hala yasak olacak. Üst düzey yetkililerin açıklamalarına göre, bu karar kesin çizgilerle çizildi ve değiştirilmesi söz konusu olmayacak.

NAPM, yerel borsada teminatsız kripto varlıkların listelenmesini kısıtladığını da ekledi. Bu kısıtlamayla beraber, halkın mülkiyeti ve maddi hakların için güvence sağlanması hedeflendi.

Özbekistan, 2020’nin ilk çeyreğinde, bazı düzenelemeler ile kripto para alanıyla alakalı olumlu adımlar atmıştı. Bu adımlar, kripto vergi muafiyeti, ulusal madencilik havuzu, Blockchain vadisi gibi projeleri kapsıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala