bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Hindistan Hükümeti Parlamentoya Kripto Yasa Tasarısı Sunacak

hindistan hukumeti parlamentoya kripto yasa tasarisi sunacak

Resmi bir bültene göre, Hindistan hükümetinin Parlamentoya kış oturumunda bir kripto yasa tasarısı sunması bekleniyor. Yayınlanan bülten, giriş, değerlendirme ve geçiş için “Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasası, 2021 Düzenlemesi”ni de içeriyor.

Bültenin, Hindistan’ın iki meclisli Parlamentosu’nun alt kanadı Lok Sabha tarafından yayımlandığını belirtelim. Parlamentonun 29 Kasım’da başlayıp 23 Aralık’ta sona erecek olan kış oturumunda bir kripto yasa tasarısının sunulacağını söyleyen son raporlar ise böylece doğrulanmış oldu.

hindistan hukumeti parlamentoya kripto yasa tasarisi sunacak 1

Hindistan Kripto Konusunda Çalışmalarını Sürdürüyor

Son yasa tasarısının açıklaması, 2019 yasa tasarısının söyledikleriyle örtüşse de iki yasa tasarısının aynı olup olmadığı kesin olarak söylenemiyor. Çünkü, Hindistan kripto konusunda oldukça kararsız ülkeler arasında ilk sıralarda. Özellikle, Lok Sabha’nın bu yasa tasarısını bülteninde ilk kez dile getirmemesi de dikkat çekti.

Tasarının bültendeki açıklamasına baktığımızda, “Hindistan Rezerv Bankası tarafından çıkarılacak resmi dijital para biriminin (CBDC) oluşturulması için kolaylaştırıcı bir çerçeve oluşturmayı” amaçladığını görüyoruz.

Tasarı ayrıca Hindistan’daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı amaçlıyor, ancak kripto para biriminin altında yatan teknolojiyi ve kullanımlarını teşvik etmek için belirli istisnalara izin veriyor.

Bu bilgiler ışığında parlementonun bu tasarıyı kabul etmesi durumunda Hindistan’ın kripto paraları yasaklaması ve kendi CBDC‘si üzerinden devam ettiğini görebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala