bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,356.78 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,208.84 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 608.27 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 156.74 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553056 1.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504024 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160711 0.24%

Hindistan, Kripto Para Birimlerine Onay Şartı Getiriyor

hindistan kripto para birimlerine onay sarti getiriyor 2

Çin, kripto ticareti veya madenciliği ile ilgili olan bütün işlemleri yasaklamasından sonra uzun süredir kripto para açıklamalarıyla gündeme gelen Hindistan‘da kripto para birimlerine yasak getirebilir. Hindistan, hükümet tarafından onaylanmayan kripto para birimlerinin tutulması ve ticareti yakında Hindistan’da yasa dışı hale gelebilir.

Hindistan, Hükümet Onayı Olmayan Kripto Paraları Yasaklayabilir

Reuters raporuna göre, yatırımcıların kripto para birimlerini borsalarda tutmaları veya takas etmeleri için yakında Hindistan hükümeti tarafından onaylanması gerekebilir. Söz konusu olan bu onay durumu ile Hindistan’daki kripto topluluğu için kripto paraları kullanılamaz hale getirebilir. Reuters raporuna göre Hindistan Hükümet yetkilileri durumu şu şekilde özetlemiş:

Bir kripto para biriminde sadece ve sadece hükümet tarafından onaylandığında ticaret yapılabilir. Aksi takdirde onu elinde tutmak veya alım satım yapmak büyük cezalarla sonuçlanabilir.

hindistan kripto para birimlerine onay sarti getiriyor

Bunun yanında kaynağa göre, ülkedeki bu katı kurallara uymayanların büyük cezalar ile karşılaşacağını belirtiyor.

Ayrıca uzun zamandır beklenen kripto para yasa tasarısının parlamentonun kış oturumunda sunulması bekleniyor. Hükümet kripto para tutma, alım satım ve madenciliğe kapsamlı bir yasak getirme planında geri adım attığı bildirilse de, bu kararından her an vazgeçebilir gibi görünüyor. Bir hükümet yetkilisi, Hindistan’ın özel olarak çıkarılan paraları yasaklarken bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) önünü açabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala