bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

Cardano İşlem Hacminde Ethereum’u Geride Bıraktı

cardano islem hacminde ethereumu geride birakti

Cardano Blockchain ağı geliştirmesi oldukça iyi performans sağlamışa benziyor. Öyle ki Cardano Daily verilerine göre, dönem boyunca Cardano ağı Bitcoin’in arkasında ikinci sırada yer alarak 18.24 milyar dolarlık işlem hacmi kaydetmiş durumda. 

Bitcoin, 21.67 milyar dolarlık bir hacim kaydetti fakat asıl dikkat çeken Cardano’nun hacmi oldu. 3. sıradaki Ethereum’un 9.31 milyar dolarlık hacmine kıyasla Cardano’nun işlem hacmi Ethereum’un iki katı. Bitcoin Cash 4,5 milyar dolarla dördüncü sırada yer alırken, Litecoin ise 3,4 milyar dolarla beşinci sırada yer alıyor. 

cardano islem hacminde ethereumu geride birakti 1

Cardano, İşlem Hacminde Ethereum Ağını Geçti

İşlem hacmi verileri, Cardano’nun geliştiricilerin Blockchain ağına gelişmiş yeteneklere sahip uygulamalar oluşturmasını sağlayan akıllı bir sözleşme yükseltmesinden geçmesinden sonra hızla artış gösteri. Özellikle Ethereum, akıllı sözleşme işlevselliği sunan en büyük ağ olarak oldukça zorlu bir rakip. Öyle ki akıllı sözleşme ve NFT’lerin büyük bir çoğunluğu Ethereum ağı üzerine kayıtlı durumda.

Diğer taraftan artan kullanım alanıyla ADA da tutarlı bir şekilde kazanç sağlıyor. Ancak Ethereum ayrıca merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT sektörlerine hakim olurken değer kazanmaya devam ediyor. Genel olarak, yüksek işlem hacmi, yatırımcıların gelecekte sürekli ani artışlar öngördüğü Cardano ağının artan faydasını yansıtıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala