bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

JPMorgan, DeFi’ın Büyüme Potansiyeline İnanıyor

jpmorgan-defiin-buyume-potansiyeline-inaniyor

Bankacılık devi JPMorgan, sunduğu son araştırma notunda, merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün her ne kadar henüz yeni olsa da büyümek için bolca alanı olduğunu açıkladı.

JPMorgan baş analisti Nikolaos Panigirtzoglou, sektörün henüz emekleme aşamasında olduğunu belirtirken şu ifadelere yer verdi:

“DeFi’nin hala erken aşamada olduğuna ve bu nedenle zaman içinde büyüme potansiyeline sahip olduğuna şüphe yok.”

defi hangi alanda buyuyecek turan sert

JPMorgan, DeFi Sektörünü Destekliyor

DeFi Pulse verilerine göre, çeşitli DeFi protokollerinde kilitlenen varlık miktarı, bir yıl önce yaklaşık 13 milyar dolarken, şu anda 111 milyar dolara yükselmiş durumda. Rapora göre Ethereum ise tek başına DeFi pazarının yüzde 70’ini oluşturuyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ise geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in yatırım yapılabilir tek varlık olduğunu savunmak için DeFi’nin karşılaştığı risklere dikkat çekmişti. Ek olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Yöneticisi Caroline Crenshaw, şeffaflıktan yoksun olduğunu iddia ettiği DeFi için sağlam bir düzenleyici çerçeve oluşturma ihtiyacını vurgulayarak DeFi karşıtı isimlerin arasına girmişti.

Son olarak en popüler DeFi protokollerinden biri olan Uniswap’ın SEC tarafından bir soruşturma altına olduğunu hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala