bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

kriptografik’te Melis Hazal Karagöz’ün Konuğu Alemşah Öztürk Oldu

Melis Hazal Karagöz’ün eğlenceli sunumuyla kriptografik’in yeni bölümü yayınlandı. kriptografik’te bu hafta Melis Hazal Karagöz’ün konuğu reklamcı ve girişimci Alemşah Öztürk oldu. Alemşah Öztürk ile NFT’lerin ve kripto varlıkların detaylarını ve NFT’lerin üretiminden ticaretine kadar birçok noktaya değinildi.

Konu Başlıkları:

  • Nft’lerin ve Kripto Varlıkların Birçok Detayları
  • Nft’lerin Üretiminden Ticareti

Melis Hazal Karagöz Alemşah Öztürk’e “Bir reklamcı ve girişimci olarak kripto paralara olan ilginin sebebi nedir?” diye sordu:

Alemşah Öztürk “Şimdi öncelikle blockchain çıkana kadar her şey merkezi sistem üzerine kuruluydu. Blockchain’in çıkması merkeziyetsiz bir sistem konsept olarak hayatımıza girdi bu beni inanılmaz etkiledi. Çünkü şu anki toplumsal olarak yaşadığımız bütün problemlerin birçoğu bu durumdan kaynaklı. Aynı zamanda organizasyon olarak yaşanan problemlerinde birçoğu aynı şekilde bu sebepten kaynaklanıyor. Bugün internet dediğin şey merkezi bir sistemle çalışıyor. O yüzden bir yerden bir düğmeyi biri kapattığı zaman internet arıyoruz. İnternet böyle bir şey olmamalı. Kendi kendini yöneten bir şey getirilmeli. O yüzden de ben Blockchian felsefesini yeni nesil bir internet felsefesi olduğunu düşünüyorum. Daha ilk whitepaper ortalıklarda dolaşıyorken o zaman merak saldım o zamanlar çok proje yoktu. Doğru projeleri anlamaya çalıştım. Onların bir kısmını beraber çalıştım. Yeni kurulan ekipler marketin tarafını pek bilmiyorlardı orada çalıştıkça anladım ki burada çok iyi bir fırsat var” dedi.

-Melis Hazal Karagöz, “NFT balon mu? Nasıl İlerleyecek?” şeklinde bir soru yöneltti ve sözü Alemşah Öztürk’e bıraktı:

Alemşah Öztürk “Sanat her zaman sanattır zenginler neden sanat eseri alıyor çünkü zaman içine değerleniyor parayı taşımanın daha kolay bir yolu vergisel anlamda iyi fırsatlar var. O yüzden tarih boyunca böyle zaten sanat sanatçı içindir. Geri kalan her şey için bir görsel için bir bağ var ama bir para gibi son yıllarda yatırım yapıldığını görüyoruz. Diğerleri de getiri sağladığı için tercih edilir yoksa bir anda herkes sanatkar olmadı. Şimdi aynı şeyi NFT’lerde görüyoruz. Ayrıca bu tip projelerde tabii ki fırsatın olduğu yerde dolandırıcı da her zaman vardır” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala