bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 3.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.20 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 601.40 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 149.10 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531647 3.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476847 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 4.73%

Kuzey Vancouver, Bitcoin ile Isıtılan İlk Şehir Olacak

kuzey vancouver bitcoin ile isitilan ilk sehir olacak 1

Bitcoin fiyatı yükseldikçe, Bitcoin hash oranı da doğal olarak artıyor. Dünyanın dört bir yanındaki madencilik bilgisayarları daha da güçleniyor ve aynı zamanda inanılmaz bir ısı ortaya çıkarıyor.

Yeşil enerjili Bitcoin madencisi MintGreen gibi girişimci yeni nesil madenciler, yerel bir bira fabrikasına ve bir deniz tuzu damıtım tesisine yaptıkları ısı satışlarıyla atık yeniden kullanım alanına zaten liderlik ediyor.

kuzey vancouver bitcoin ile isitilan ilk sehir olacak

MintGreen’in Bitcoin ile Vancouver’ı Isıtma Planı

Diğer madenciler, sera operasyonlarına (çiçek ve sebze yetiştirme), ev ısıtmasına ve jakuzilere güç sağlamak için aşırı ısıyı kullanıyorlar.

Şimdi ise MintGreen, ticari ve konut binalarını ısıtmak için Kuzey Vancouver’ın bölge enerji sistemine yeni “Dijital Kazanları” (madencilik için kullanılan elektriğin yüzde 96‘sından fazlasını geri kazandıran) ile ısı sağlamak için 12 yıllık bir sözleşmeyle endüstriyel satışlara girmiş bulunuyor.

Vancouver’ın kuzeyindeki tepelerde bulunan Kuzey Vancouver Şehri, ısıtmak için 100 konut ve ticari binaya ısı sağlayan bir hidronik bölge enerji sistemi kullanıyor.

Bu yeni proje ile birlikte MintGreen’in Dijital Kazanları, şehirle yaptıkları sözleşme süresi boyunca, doğal gaza kıyasla MW başına 20.000 ton sera gazının atmosfere girmesini önleyecek.

MintGreen CEO’su Colin Sullivan konuya alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İklim değişikliğinin karmaşık sorunu yenilikçi çözümler gerektiriyor ve LEC, Kuzey Vancouver Şehri ile çevre yönetiminde muazzam bir liderlik gösteriyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala