bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Estonya Mali Düzenleyicisinden Dikkat Çeken Öneri

estonya duzenleyicileri kripto borsa lisanslarini iptal etmek istiyor

Baltık ülkesi olan Estonya’daki mali düzenleyiciler, kripto konusunda düzenlemeleri yeniden başlatmak üzere tüm kripto borsa lisanslarını iptal etmek istiyor.

Yerel devletin haber ajansı Eesti Ekspress’in bildirdiğine göre, Estonya Mali İstihbarat Birimi (FIU) başkanı Matis Mäeker, devleti “sıfıra dönerek her şeyi yeniden lisanslamaya” çağırdı.

Mäeker, halkın kripto para birimi endüstrisinin risklerinden habersiz olduğunu iddia etti. Daha önce Mali Denetleme ve Çözüm Otoritesi’nde Kara Para Aklamayla Mücadele bölümünün başkanı olan yetkili, kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi yasa dışı kripto faaliyetleri ve endüstrinin saldırılara karşı savunmasızlığı da dahil olmak üzere bir dizi probleme dikkat çekti.

“Bu riskler çok ama çok yüksek. Ciddi ve çok hızlı tepki vermemiz gerekiyor.”

Estonya Kripto Para Borsalarının Lisanslarını İptal Edebilir

Mäeker, potansiyel olarak kripto şirketlerinin nakit veya menkul kıymet olarak en az 350.000 euro’ya (404.000 dolar) sahip olmasını zorunlu kılmak da dahil olmak üzere sektör için daha katı sermaye gereksinimleri getirmeyi önerdi. 

Endüstri girişimleri için ülkenin mevcut öz sermaye gereksiniminin şu anda sadece 12.000 euro (13.800 dolar) olduğunu belirtelim.

Mäeker ayrıca, kripto şirketlerinin daha güvenli BT sistemleri kurması gerektiğini düşünüyor. Ek olarak yatırımcının korumasını artırmak için mülkün yeniden finanse edilmesi gibi seçenekler yerine, yatırım için sabit nakit dışında herhangi bir şeyi kabul etmelerini yasaklamalarını da önerdi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala