bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Çin’in Mesajlaşma Servisine e-CNY Cüzdanı Eklendi

cinde baslatilan e cny cuzdani

Çinli telekom devi China Mobile ve Industrial and Commercial Bank of China, cep telefonunda bir sohbet penceresinden erişilebilen dijital bir yuan cüzdanı oluşturmak için bir araya geldi. Çin’in en büyük iletişim şirketi China Mobile, cüzdanı başlatmak için ülkenin en büyük bankası olan ICBC ile ortaklık kurdu. 5G üzerinden yükseltilmiş SMS hizmetine dayalı bir e-CNY cüzdanı yayınlandı.

Söz konusu olan cüzdan, kullanıcıların sohbet penceresi aracılığıyla para transferi, bakiye kontrolü, fatura ödemesi ve diğer işlemlerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Ancak şu ana kadar 5G üzerinden Mesaj işlevi tam olarak kullanıma sunulmadı. Uygulamayı sadece destekleyecek şekilde tasarlanmış belirli telefonlar kullanabiliyor. 

113841963 wch

e-CNY Cüzdanı, WeChat’e Rakip Olabilir

Çin’in en kapsamlı anlık mesajlaşma uygulaması olan WeChat, kullanıcıların sadece metinle değil aynı zamanda ses, video, konum ve kişi kartlarıyla arkadaşlarına mesaj göndermesine olanak tanıyan yükseltilmiş bir metin sistemi. WeChat’te de WeChat Pay üzerinden benzer bir para transferi seçeneği bulunuyor. Bu yüzden iki sistemin birbirine rakip olabileceği düşünülüyor.

Bu yenilik, Çin’in üç telekom operatörü, China Telecom, China Unicom ve China Mobile tarafından ortaklaşa başlatılmıştı.

Yeni sistem, WeChat Pay ve Alipay kadar popüler olursa, Çin’in e-CNY dağıtım planları için oldukça etkili olabileceği düşünülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala