bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,096.71 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.54 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.71 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 154.28 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544097 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516388 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157988 0.78%

ABD Hükümeti 6.3 Milyon Dolarlık Trezor Cüzdanına El Koydu

abd hükümeti 6.3 milyon dolarlik cüzdana el koydu

Teksas, San Antonio’dan bir ABD bölge yargıcı, bir Trezor soğuk cüzdanında tutulan 6,3 milyon dolar değerindeki 147 Bitcoin’e el koydu. Mahkeme dosyasına göre olay 2016 yılında başlayan bir hediye kartı dolandırcılığını ele alıyor.

Jaymes Allen Clark isimli Amerikalı dolandırıcı, Target’ın hediye kartı veritabanına erişmek için Target kimlik bilgilerini kullandı ve dosyaya göre uzaktan etkinleştirilen hediye kartları elde etti. Veri tabanı üzerinden erişim sağlayan Clark, yeni etkinleştirilen kartları tespit ettikten sonra, hediye kartı hesap bilgilerinin ekran görüntülerini aldı.

Clark’ın hediye kartı bilgilerini ortakları ile paylaştığı ve daha sonra sahte hesapları, iTunes kartlarını ve “temiz” Hedef kartları satın almak için kullandığını iddia ediyor.

ABD savcıları, Clark’ın ücretinin bitcoin olarak ödendiğini ve ilk başta bir Mycelium cüzdanından yararlandığını iddia ediyor.

AmGovernment Square

ABD Hükümeti Soruşturma Sonrası Trezor Cüzdanına El Koydu

Rapor notlarında, “Clark’ın tutuklandığında yanında bir Trezor cüzdanı” olduğu belirtiliyor. 

Tutuklanmasının ardından Clark, Teksas, San Antonio’daki GEO gözaltı tesisinde gözaltına alındı ve eşi ile iletişime geçildi. 21 Eylül 2017’de Clark, karısını GEO’dan aradı. Clark, karısına Gizli Servis Ajanlarının bir anahtarlık alıp almadığını sordu ve ona anahtarlığı elinde tutabileceğini veya anahtarlığı arkadaşı Matt Baker’a gönderebileceğini söyledi.

“Clark daha sonra karısına birinci anahtarın şifresini söyledi ve Baker’a da şifreyi söyleyebileceğini söyledi. Clark’ın karısı daha sonra anahtarı Baker’a gönderdi. Sonradan Clark’ın GEO ile yaptığı aramaların kayıtları davaya dahil olan görevlilere teslim edildi.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala