bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,621.05 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,049.27 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 553.97 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 1.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501611 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467739 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15309 0.16%

Ripple’ın Eski Yöneticilerinden Yeni Ödeme Uygulaması: pingNpay

yeni bir odeme uygulamasi pingnpay

Tüketicilerin hizmet ve ürünler için çevrim içi veya çevrim dışı olarak ödeme yapmasına izin veren pingNpay, blockchain destekli perakende mikro ödemeler ağını gelecek yıl çalışır hale getirecek. Başlangıçta İngiltere’de piyasaya sürülecek olan Londra merkezli girişim ile kullanıcılar, 20 dolar ve altı olan çok küçük ödemeleri düşük işlem ücretleri ile yapabilecek. Ödeme uygulamasının öne çıkan detaylarından biri de arkasında Ripple’ın eski yöneticilerinin olması.

Söz konusu ağ, düzenleyici beklentilerini karşılamak amacıyla, öncelikle likit itibari varlıklar tarafından desteklenen yüzde 100 yerel para birimine bağlı olacak. Bu yerel para birimine bağlı her faaliyet gösteren ülkelerde stablecoin (sabit coin) kullanacak.

pingNpay, her ödemenin yüzde 1’i kadar işlem ücreti alacak. Ücretler, dijital cüzdanlar için yazılım sağlayıcıları ile cüzdan sağlayıcılarına dağıtılacak.

yeni bir odeme uygulamasi pingnpay 2

pingNpay, Çevrim dışı Ödeme Yapabilecek

pingNpay, Richard Bell ve Jeremy Light tarafından kuruldu. Bu ikili Ripple’ın eski iki yöneticisi.

Richard Bell yaptığı açıklamada pingNpay’in tanıtılmasının, Covid-19 salgını esnasında hızla büyüyen abonelik ve dijital hizmetler ekonomisi için önemli olduğunu söyledi.

Richard Bell açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Mikro ödemelerin yaygınlaştığı bir dünyada, perakendeciler hala dijital ortamda para kazanmayı zor buluyorlar. Ayrıca henüz kimse 20 doların altındaki dijital ödeme pazarını kırmış değil. Büyük kart ağları saniyede on binlerce ödemeyi işleyebilir ancak yine de 1 sterlinlik bir ödemenin yüzde 20’si ücret olarak alınmış olur” dedi.

Son olarak pingNpay kullanıcıları, yiyecek ve içecek dahil olmak üzere birçok ürün ve hizmet için çevrim dışı ödeme yapabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala