bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

SEC, Uniswap’in Şirketi Uniswap Labs’i İncelemeye Aldı

sec uniswapin sirketi uniswap labsi incelemeye aldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) en büyük merkeziyetsiz kripto varlık alım satım platformu olan Uniswap’in şirketi Uniswap Labs’i incelemeye aldı.

The Wall Street Journal tarafından ele alınan bir habere göre, ABD’nin düzenleyici kurumu olan SEC önde gelen DeFi platformunun arkasındaki şirket hakkında bir inceleme başlattı. İcra avukatlarının, yatırımcıların Uniswap’ı nasıl kullandığı ve nasıl pazarlandığı hakkında bilgi aradığı söyleniyor.

SEC Başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz ay kurumun merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerini düzenleyebileceğini söylemişti. Gensler o sırada, katılımcıları değerli token’lar veya benzer teşviklerle ödüllendiren DeFi projelerinin, ne kadar “merkeziyetsiz” olduklarını söyleseler de düzenlenebileceğini söylemişti.

Habere göre SEC’nin yürüttüğü inceleme henüz erken aşamalarda yer alıyor. Bu nedenle herhangi bir görevi kötüye kullanma iddiası ortaya çıkmayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala