bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,711.87 0.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,236.24 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 604.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 157.55 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545001 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502961 2.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161868 0.45%

Ethereum Kurucusu Buterin, Jack Dorsey’in Bitcoin DEX’i Hakkında Şüphe Duyuyor

buterin eth

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Jack Dorsey’in duyurduğu Bitcoin DEX hakkında şüpheleri olduğunu dile getirdi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde blockchain projesi olan TBD’nin bir Bitcoin DEX’i oluşturacağını açıklamıştı.

Buterin Şüphe Duyduğunu Söylüyor

Bloomberg Technology ile yaptığı röportajda Buterin, Bitcoin ve akıllı sözleşme arasındaki niteliksel farktan temelde yoksun olduğunu düşünüyor.

“Bitcoin üzerinde finans sağlayan bu merkezi olmayan projeler hakkında şüpheliyim. Temel olarak Bitcoin ve Ethereum arasındaki fark, Ethereum‘da, ETH veya Ethereum tabanlı varlıkları doğrudan bu akıllı sözleşmelere, bu lockbox’lara koymanıza izin veren yerel bir işlevselliğe sahip olmasıdır”

Ancak Bitcoin bu işlevselliğe sahip değil. Jack’in temelde bu kuralları uygulayan kendi sistemini yaratması gerekecek ve daha sonra Bitcoin katmanında Bitcoin’lerin muhtemelen Jack veya sadece sistemdeki katılımcılar tarafından kontrol edilen çok imzalı bir cüzdana ait olması gerekecek. Benzer görünüyor, ancak çok daha zayıf bir güven modeline sahip bir şey olacak”

En ünlü Bitcoin savunucularından Dorsey, daha önce Bitcoin’in internetin yerel para birimi olacağını söylemişti. Bu nedenle Jack Dorsey’in DEX atılımı şaşırtıcı değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala