bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,695.87 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.49 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 606.34 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 158.37 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548723 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507092 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161546 1.52%

SEC Eski Başkanı Clayton, Kripto Varlık Şirketi Fireblocks’ın Danışma Kuruluna Katıldı

sec eski baskani clayton kripto varlik sirketi fireblocksin danisma kuruluna katildi

Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, kripto varlık saklama hizmetleri sunan Fireblocks’ın danışma kuruluna katıldı.

Bu, Clayton’ın Aralık ayında SEC’den ayrılmasından bu yana üstlendiği ikinci danışmanlık rolüdür. Mart ayında, dijital varlık hedge fonu One River’a danışmanlık yapmak için imza attı.

Bugünkü duyuruda Clayton, firmayı “gelişen dijital varlık alanında lider” olarak nitelendirdi. Clayton, Fireblocks’ın ABD’deki mevcut düzenleyici ortamda hareketine destek olacak. 

2017’de eski Başkan Donald Trump, Clayton’ı SEC’de başkan olarak görev alması için seçmişti. Onun çıkışı, Başkan Joe Biden’ın Gary Gensler’i kuruma aday göstermesine imkan tanıdı. 

Kendisi de bir düzenleyici olarak çalıştığı süre boyunca Clayton, kripto varlık düzenlemesine teknolojiden bağımsız bir yaklaşım benimsedi. Mevcut düzenlemeyi kripto varlık projelerine uygulayarak, kuruma 2017’deki ICO arzı patlaması boyunca rehberlik etti. Yine de, düzenleyicilerin, kripto varlıkların menkul kıymet piyasalarındaki faaliyetini etkin bir şekilde düzenlemek için “fonksiyon tabanlı analiz” ile “düzenleyici koordinasyon için bir odak noktası benimsemeleri” gerektiğini söyledi.

Fireblocks, geçen ay unicorn statüsü aldı ve 2 milyar dolarlık bir değerleme ile 310 milyon dolar topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala