bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

ABD’li Kongre Üyesi: Stablecoin’ler ve DeFi’nin 11 Eylül’ün Finansal Eş Değerine Yol Açabileceğine İnanılıyor

abdli kongre uyesi stablecoinler ve definin 11 eylulun finansal esdegeri olduguna inaniliyor

ABD’li Kongre Üyesi Tedd Budd, stablecoin ve DeFi’nin bazı kongre üyeleri tarafından 11 Eylül saldırılarının finansal eş değerine yol açabileceği şeklinde algılandığını söyledi. 

Temsilci Budd, MakerDAO’dan Chris Cameron ile kripto para düzenlemelerini tartıştı. Bazı kongre üyelerinin stablecoin ve DeFi alanını ulusal güvenlik için büyük bir tehdit olarak algıladığını söyleyen Budd, kendisinin bu ifadelere katılmadığını söyledi ve blokzinciri benimsenmesine vurgu yaptı:

“Özellikle para birimi ve merkeziyetsiz finans ve bunun nasıl gelişeceği söz konusu olduğunda, Senato ve Meclis tarafında bazıları isimler var. Bu ulusal egemenliğimize zarar mı verecek yoksa ABD dolarını mı istikrarsızlaştıracak? şeklinde bir korku. ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki bazı kişiler bunu temel olarak finansal bir 9/11 olarak adlandırıyor.”

Budd blokzincirinin benimsenme arzusuna dikkat çekti ABD’nin bu teknolojinin geliştiği yer haline getirilmesi gerektiğini söyledi:

“Bence buna karşı çok açık olmamız gerekiyor. ABD’yi bu teknolojinin geliştiği yer haline getirmeliyiz. Bu gelişecek yeni bir teknoloji ve Singapur, Estonya ya da ABD’ye düşman olabilecek diğer ülkelerde gelişmesindense burada ABD’de gelişmesini tercih ederim.”

Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanı Yellen da stablecoin’ler konusunda “hızlı bir şekilde” hareket edilmesini gerektiğini söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala