bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,397.25 5.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.45 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 554.17 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.01 9.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49826 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457587 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152271 4.73%

Rusya’nın Ermitaj Müzesi, Önde Gelen Sanat Eserlerinin Dijital Kopyalarını NFT Olarak Satacak

rusyanin hermitage muzesi onde gelen sanat eserlerinin dijital kopyalarini nft olarak satacak

Rusya’nın Ermitaj müzesi, Binance’in NFT platformunda da Vinci, Giorgione, Kandinsky, van Gogh ve Monet’in çalışmalarının dijital kopyalarını satacak.

Müzeden yapılan bir basın açıklamasında, dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarından biri olan Ermitaj, en ünlü başyapıtlarından beşinin sanal kopyalarını Ağustos ayında Binance NFT pazar yerinde açık artırmaya çıkaracağını söyledi.

Kurum, eserlerin dijital kopyalarının satışa çıkacağı tarihe ilişkin net bir tarih vermedi. Ancak çıkacak eserler şu şekilde: Leonardo da Vinci’nin Madonna Litta’sı, Giorgione’nun Judith’i, Vincent Van Gogh’un Lilac Bush’ı, Wassily Kandinsky’nin Composition VI’i ve Claude Monet’in Corner of the Garden at Montgeron’u.

Yapılan açıklamada, NFT’lerin müzenin Ermitaj koleksiyonunun daha iyi kullanılabilirliğini sağlamasına” yardımcı olacağı ve “sanat koleksiyonunda dijitalleşmenin önemini” göstereceği ifadeleri yer aldı. 

Her NFT, biri Ermitaj’ın elinde olacak ve diğeri alıcıya verilecek iki kopya halinde basılacak. NFT’lerin meta verileri, Ermitaj Direktörü Mikhail Piotrovsky’nin imzasını, imza zamanını ve Ermitaj’da imzalandığı bilgisini içerek. Piotrovsky yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”NFT, lüks şeyleri daha erişilebilir, ancak aynı zamanda özel kılıyor. Yeni denemelerimizi bu yeni teknolojilere dayandıracağız.”

Duyuruda, token’ların mevcut Rus düzenlemelerine uygun olarak basılması için Rus hukuk firması LFCS ile görüşüldüğü belirtildi.

Binance NFT’nin başkanı Helen Hai yaptığı açıklamada, Hermitage’ın yeni gelişen NFT pazarına katılımının “paha biçilemez” olduğunu ve diğer müzeler için bir örnek oluşturduğunu söyledi. Hai, “Yakında, blokzinciri teknolojisi ve sanatının bu birliğini geliştiren daha fazla proje göreceğiz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala