bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen: Stablecoin Konusunda Harekete Geçilmeli

yellen btch

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Janet Yellen, Başkanlık Finansal Piyasalar Çalışma Grubunu (PWG) stablecoin’lerin düzenlemesi ile ilgili olarak harekete geçmeye çağırdı.

Janet Yellen, yapılan duyuruda uygun bir düzenleyici çerçevesinin mevcut olduğundan emin olabilmek için hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

PWG’nin içerisinde Hazine, Para Birimi Denetleme Ofisi ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak toplantıya katılanlar arasında Fed, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu da yer aldı.

ABD’nin düzenleyici kurumlarından birçok temsilcinin bir araya gelmesi, stablecoin düzenlemeleri konusundaki isteği açık bir biçimde ortaya koyuyor. Yapılan bu çalışmalar, kripto düzenlemesini koordine etme çabalarıyla da uyumluluk taşıyor. Şu anda ABD’de faaliyet gösteren stablecoin operatörleri, yalnızca eyalet düzenleyicilerine hesap veriyor.

Toplantı esnasında, stablecoin’lerin hızlı büyümesi, stablecoin’lerin potansiyel bir ödeme aracı olarak kullanılması ve stablecoin’lerin kullanıcılar, finansal sistem ve ulusal güvenlik için potansiyel riskleri de önemli tartışma konuları arasında yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala