bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,879.12 4.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.98 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 556.89 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 8.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506073 6.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477857 9.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155626 8.47%

Melis Hazal Karagöz’ün Sunumuyla İkincisi Gerçekleştirilen Kripto Bülten’de Geçtiğimiz Haftanın Öne Çıkan Başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla bu hafta ikincisi gerçekleştirilen Kripto Bülten’de; ABD Rusya arasında fidye yazılımı saldırısı gerginliğinden, Satoshi olduğunu iddia eden Molt ve Fenercoin açıklamasına kadar birçok önemli gelişme aktarıldı.

Konu Başlıkları;

  • ABD Rusya arasında fidye yazılımı saldırısı gerginliği
  • Satoshi olduğunu iddia eden Molt hakkında açıklama
  • Elon Musk’ın Bitcoin’i hedef alan açıklamaları
  • Fenercoin açıklaması
  • Copa America’nın NFT ilerek piyasaya sürülmesi

Nelerden Bahsedildi;

Amerika Birleşik Devletleri ile Rusya arasında fidye yazılımı saldırısı gerginliği yaşandı. Biden’dan Putin’e fidye yazılımı uyarısı geldi. ABD Başkanı Joe Biden Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Rusya merkezli kuruluşlar tarafından ABD şirketlerine yönelik fidye yazılımı saldırıları hakkında bir uyarıda bulunduğunu söyledi.

– Satoshi olduğunu iddia eden ünlü Alman girişimci yakalandı. Bild’in bildirdiğine göre, Bitcoin’i icat ettiğini ve “Satoshi Okulu”nu başlattığını iddia eden Alman girişimci Jorg Molt tutuklandı. Yakalanmanın ardından Molt’un Karlsruhe’deki dairesinde arama yapıldı ve delil ele geçirildi. Polis, arkadaşı olan 54 yaşındaki bir kadın hakkında da soruşturma başlattı. Molt’un “Bitcoin Pension” projesiyle 50 kişiyi 1.8 milyon euro (2.14 milyon dolar) dolandırdığı iddia ediliyor.

– Elon Musk’tan yeni bir açıklama geldi. Elon Musk, Bitcoin’in ana ölçeklendirme çözümü hakkındaki eski bir tartışmayı yeniden gündemine aldı. Bitcoin Cash destekçilerinin benzer düşüncelerini ifade ederek Bitcoin‘in Lightning Network‘ünü hedef aldı. Milyarder, yakın tarihli bir tweet’te BlueWallet’in Lightning uygulamasının ABD’de faaliyet göstermek için “bir para ileticisi veya başka lisanslar” gerektirip gerektirmediğini sormuştu.

– Socios ve Chiliz CEO’sunun İstanbul mesajı Fenercoin dedikodularına neden olurken Fenerbahçe’den kripto para açıklaması geldi. Twitter üzerinden İstanbul’a geldiğini duyuran Socios ve Chiliz CEO’su Alex Dreyfus’un bu mesajı bazı dedikoduların ortaya çıkmasına neden oldu. Fenerbahçe’nin son zamanlarda kripto para çıkarabileceğine dair iddiaların ardından kripto para topluluğu da bu mesajla beraber acaba Socios ve Fenerbahçe arasında yeni bir anlaşma mı olacak sorularını sormaya başladı. Bu söylentilerle beraber Fenercoin Twitter’da TT oldu.

– Güney Amerika’nın en meşhur futbol turnuvalarından Copa America, NFT olarak piyasaya sürülecek. Detaylar ise ; Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL) turnuvanın NFT’sini piyasaya sürmek için Ethernity Chain (ERN) ile ortaklık kurdu. Piyasaya sürülecek olan NFT, Copa America’yı kazananın sahip olduğu kupayı temel alacak. Dünyaca ünlü futbolcu Messi için de bir ilk yaşandı ve ilk büyük uluslararası kupanın sahibi oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala