bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Resmi Gazete’de Yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Kripto Para Hizmet Sağlayıcılarını da Kapsıyor

resmi gazetede yayimlanan vergi usul kanunu genel tebligi kripto para hizmet saglayicilarini da kapsiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para borsalarına yönelik yeni düzenlemeleri duyurdu. Vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamındaki yeni düzenleme, gerçek faydalanıcı olarak tanımlanan teşekküllere ya da bunlar üzerinde nüfuz sahibi olan gerçek kişi/kişilere bildirimde bulunma zorunluluğu getirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, kripto para hizmeti sunan kuruluşları da kapsamına aldı. Gerçek faydalanıcı bildiriminin 1 Ağustos itibariyle ay sonunda kadar yapılması gerekiyor.

Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun’un uygulanmasında yükümlü sayılacak birçok farklı nitelikteki kuruluş, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından talep edilmesi durumunda müşterilerinin gerçekleştirdiği işlemlerin gerçek faydalanıcı bilgisini bildirmek zorunda kalacak. Kanunun uygulanmasında yükümlü kuruluşlar ise bankalar, finansman şirketleri, sermaye piyasası aracı kurumları, faktoring şirketleri, portföy yönetim şirketleri, spor kulüpleri ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları.

Merkezi yurt dışında bulunan şirketlerin bağlı birimleri de benzer şekilde talep edildiği takdirde gerçek faydalanıcı bilgilerini bildirmek zorunda kalacak.  

Bildirim, her Ağustos ayında Gelir İdaresi Başkanlığı’na elektronik olarak yapılacak. Bildirimde bulunması zorunlu olduğu halde bildirimde bulunmayan ya da eksik veya yanıltıcı bildirim sağlayanlara ise ceza uygulanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala