bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Latin Amerika’daki Politikacılar, Bitcoin (BTC) Kabulü İçin Çağrıda Bulunuyor

bitcoin 1

Latin Amerika’daki politikacılar, El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) kabul etmesinden sonra, Bitcoin benimsenmesi için harekete geçti.

Parlamento üyesi Paraguaylı Carlitos Rejala, ülkesinin El Salvador’u takip etmesi için çağrıda bulunan ilk kişi oldu:

“Ülkemizin yeni nesille beraber gitmesi gerekiyor. Bu hafta dünyanın Paraguay’ı konuşmasını sağlayacak önemli bir projeye başlıyoruz.”

Ülke, ucuz hidroelektrik enerjisi ve yeni bir düzenleyici hamlesiyle kripto şirketlerini ülkeye çekmek istiyor. Bunun için parlamentoya bir yasa tasarısı sunulacak.

Panama’da da benzer bir açıklama geldi. Ülkenin parlamento üyesi Gabriel Silva şunları söyledi:

“Panama geride kalamaz. Gerçek bir teknoloji ve girişimcilik merkezi olmak istiyorsak kripto paraları desteklemeliyiz. Mecliste sunmak için bir teklif hazırlayacağız.

Arjantin diğer ülkelerden daha farklı ancak tehlikeli bir durumda yer alıyor. Ülkede enflasyon çok yüksek boyutlarda ve ülke sürekli para basıyor. Durum henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Bu sebeple Bitcoin’in ülke içerisindeki şansı son derece yüksek. Ayrıca Arjantin hükümeti, Brezilya hükümeti gibi kripto paralara karşı dostane bir tavra sahip.

Kolombiya devlet başkanının danışmanı Jehudi Castro Sierra, Twitter üzerinden Square ve Jack Dorsey’Den alıntı yaptı ve ülkede Bitcoin benimmsenmesinin önemli ölçüde arttığını belirtti.

“Bitcoin kesinlikle her şeyi değiştirir. Bu konuda en çok ilgimi çeken şey, onun temsil ettiği değerlerdir. Onu yaratan koşullar çok nadir, çok özel ve çok değerli ve hayatımda üzerinde çalışmaktan daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.”

Meksika’da senatör Indira Kempis ve kongre üyesi Eduardo Murat Hinojosa, kripto para birimlerini Temsilciler Meclisine tanıtmayı planlıyor.

Ekvador’da da bakan yardımcılığı yapan Julio Eduardo Clavijo Acosta da Bitcoin savunan isimler arasında yer alıyor. Hatta bunu ülkede bir harekata dönüştürmüş durumda.

Latin Amerika’da kripto paralara desteğin bu denli artması, yakın zamanda El Salvador gibi çıkış yapabilecek bir ülkenin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala