bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,353.44 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.67 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 535.76 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 132.88 3.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494809 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444605 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147597 6.15%

Bitcoin Fiyatı 3 Ayın En Düşük Seviyesini Gördü

bitcoin fiyati 3 ayin en dusuk seviyesini gordu

Bitcoin fiyatı hafta sonu boyunca düşüşünü sürdürdü ve Pazartesi sabahı son üç ayın en düşük seviyesi olan 43.000 doları gördü. 

Elon Musk’ın Twitter’da Tesla’nın Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi askıya aldığını söylediği geçen hafta ortasından bu yana düşüş devam ederken, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı 24 saat içinde %10’un üzerinde değer kaybederek 43.000 dolara kadar geriledi. CoinGecko verileri, Bitcoin’in Şubat başından bu yana en düşük seviyesini gördüğünü gösteriyor. 

Geçen haftadan bu yana fiyat düşüşü, Elon Musk’un Twitter’da Tesla’nın Bitcoin varlıklarının kalan kısmını satabileceğini ima ettiği hafta sonu boyunca sürdü. Ancak geçen hafta kendisi ve Tesla’nın kripto para varlıklarını elinde tutacağını söylemişti. 

Musk’ın en son twitter yanıtı ayrıca, Musk’ın Bitcoin madenciliğinin enerji sorunu ile ilgili endişesi de dahil olmak üzere Bitcoin’e karşı ters tutumu nedeniyle Twitter’daki kripto para topluluğu tarafından, özellikle bazı Bitcoin kullanıcıları tarafından sert bir şekilde eleştirilmesinin ardından geldi. Bu da Tesla’nın Bitcoin’i bir ödeme olarak askıya almasına yol açtı.

Musk: Tesla Bitcoin’lerini Satmadı

Elon Musk, daha sonra attığı bir tweet’te “spekülasyonu açıklığa kavuşturmak için Tesla herhangi bir Bitcoin satmadı” dedi. Musk’ın tweet’inin ardından BTC yaklaşık 2.000 dolar artış gösterdi. 

Bununla birlikte, diğer kripto para birimleri de kırmızı bir piyasaya uyandı. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para biriminin tümü tümü 2 haneli kayıplar yaşadı. 

Bitcoin yayın saati itibariyle 44.253 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala