bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Web3 ve Medyanın Geleceği – Consensus 2022

web3 ve medyanin gelecegi consensus 2022

ABD’nin şu anda ikinci silikon vadisi olarak anılan Austin şehrinde, vergisiz eyalet Teksas’ta kripto yatırımcıları, blockchain ve web3 girişimcileri bir araya geldi. Oldukça dinamik geçen organizasyon sırasında hem BTCHaber ekibi hem de ekosistemin diğer birçok önemli ismiyle vakit geçirme imkanı buldum. Etkinlik sırasında sıcaklık genelde 38-39 dereceyi bulsa da, pozitif enerji ve dinamizm serinletici etki yaptı diyebiliriz.

Etkinliği ‘Kripto boğa piyasasının hoşçakal partisi’ olarak isimlendirenler vardı. Bu ara hem yüksek enflasyon hem de artan faiz oranlarıyla birlikte birçok teknoloji şirketi ve kripto değerlemeleri hızla düşerken, blockchain teknolojisi ve web3 üzerine inovatif proje ve geliştirmeler artan bir hızla devam ediyor. Önümüzdeki 1-2 sene finansal piyasaların durumu ve para bolluğunun ortadan kalkması girişimleri etkileyecek olsa da artık ana akım olma yolunda ciddi bir hızla ilerleyen kripto dünyasında gelişimin devam edeceği kesin.

Etkinlik sırasında en çok konuşulan konular arasında Terra / Luna’nın düşüşü ve Celsius platformunun & alakalı diğer DeFi platformlarının mevcut rüzgardan nasıl etkilenecekleri de yer alıyordu.

Peki ya inovasyon?

Öncelikle web3’den bahsedelim: ‘Web3 Pitch Fest’ etkinliği ile bu alana odaklanmış birçok yenilikçi şirketin konseptlerini yakından tanıma ve gelişimlerini görme imkanı bulduk. Dijital para birimlerine otomatik bir şekilde mikro yatırım yapma imkanı sunan Bamboo uygulamasından şahıslara tam entegre web3 uygulamaları geliştirmeleri sağlayan altyapıları sunan Deeper Networks’e, ve non profit organizasyonlara, kripto kullanarak para toplamaları imkanı veren Givepact komünitesine kadar farklı alanlarda gelişmeler mevcuttu.

NFT ve metaverse sözcükleri tabii ki ön plandaydı. Mona platformu ilgimi çeken projelerden bir tanesi oldu. Bu teknoloji browser üzerinden bağlanılabilen açık metaverse dünyası üzerinde bir üretimde bulunup gelir elde etme imkanı sağlıyordu.

Austin Fuar Merkezi’nde konuşlanmış olan expo alanında yatırım platformları, yaratıcılara finansal gelir elde imkanı sunan projeler, yenilikçi coin projeleri ve finansal teknoloji şirketleri ön plandaydı. 20.000 kişinin katıldığı organizasyonda en çok ilgi çeken alanlardan birisinin de yatırım platformları olduğu kesin. Artık Covid etkisi pek hissedilmediği için fuar alanı ciddi bir şekilde dolup taşıyordu. 2018’de 8.000 kişinin katılmış olduğu etkinlik artık neredeyse üç katı boyutunda bir kitleye ev sahipliği yapıyor.

Enteresan bir etkinlik detayı, Coindesk’in DESK token’i ile yemek arabalarından taco ve barbekü alabilmek, ya da akşam etkinliklerinde içecek bir şeyler ısmarlayabilmek mümkündü. Dünyanın en büyük kripto etkinliklerinden birinde bu tarz kullanımlar görmek keyifli oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Vadi Efe

Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri lisans derecesini alan Vadi Efe, Almanya’da RWTH Aachen üniversitesinde Medya Teknolojileri üzerinde yüksek lisans yaptı. Kariyerine Deutsche Telekom’un yatırımları arasında olan video platformu sevenload’da başlayan Efe, Türkiye’de dijital ve sosyal medya alanında birçok yenilikçi girişim ve projeye imza attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala