bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

4 Milyar Dolarlık Bitcoin Vadeli İşlemleri Piyasadan Silindi

4 milyar dolarlik bitcoin vadeli islemleri piyasadan silindi

Bitcoin’in yüzde 15’lik düşüşü, piyasada birçok farklı sonuçlara yol açtı. Kripto piyasaları, çoğunlukla teknik aşırı doygunluk ve uzun vadeli sıkışma nedeniyle büyük bir satışla karşı karşıya kaldı. Açık faizdeki indirimlere ek olarak, çeşitli kripto para borsalarında 2.8 milyar dolardan fazla uzun sipariş tasfiye edildi.

Vadeli Piyasalarda Açık Faiz

Açık faiz, mevcut piyasa doygunluğunun önemli bir göstergesi. Volatilitedeki hızlı artış sonrasında, çoğu piyasa katılımcısı ek riskleri önlemek için piyasadaki pozisyonlarını kapatmaya karar verdi. Bitcoin‘in 29.000 dolardan 52.000 dolara geçtiği son boğa koşusunda, açık faiz bir önceki boğa dönemine göre önemli ölçüde düşüktü.

Açık faiz, piyasada daha az pozisyon açıldığı anlamına geliyor. Bir önceki boğanın ardından hem opsiyonlara hem de vadeli işlem piyasasına büyük ilgi vardı, bu da genellikle fiyat hareketinin yüksek kaldıraçlı olduğu anlamına geliyor.

Açık faizdeki büyük bir düşüş de alıcılar için ek bir fırsat yaratabilir, ancak bu noktada en teknik ve zincir göstergeleri aşırı satılmış bir pazar belirtisi göstermez. Buna ek olarak, Bitcoin ve diğer kripto para birimi sahipleri fonlarının çoğunu kişisel cüzdanlarda tuttukları için döviz akış oranları hala “boğa” olmaya devam ediyor.

Piyasa tepkisi

Bitcoin sosyal medyada artan “dip satın al” duyarlılığından sonra bile yüzde 4 düşüyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin fiyatın yüzde 10 düşmesinin ardından hükümetin 150 Bitcoin daha satın aldığını belirtmesi üzerine kripto para biriminin satın almasıyla ilgili çağrılar da ortaya çıkmaya başladı. Şu anda ülke gelecekte daha fazlasını ekleme planları ile birlikte toplamda 550 Bitcoin’e sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala