bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

3Commas API Açığı Binance Kullanıcılarını Zora Soktu

3Commas API Acigi Binance Kullanicilarini Zora Soktu

Kripto dünyası giderek büyürken, dolandırıcı ve hacker’lara karşı cazibesi de giderek artıyor. Ancak yaşanan olaylar sadece bu iki aktörün saldırıları ile gerçekleşmiyor. Öyle ki son yaşanan 3Commas API açığı, iddialara göre bazı Binance kullanıcıların varlıklarını kaybetmelerine neden oldu. Yaşananlar kısa bir süre önce yaşanan FTX hack‘ini hatırlattı.

3Commas API Açığı Binance Kullanıcılarını Zora Soktu, Varlıklar Askıya Alındı

Kısa bir süre önce Twitter’da 280.000 takipçiye sahip popüler poker oyuncusu ve kripto yatırımcısı namı diğer CoinMamba, Binance’teki varlıklarının kaybolduğunu fark edince Twitter’a koştu. Yapılan açıklamalar sonrası yorum yapan Worldpokerdeals portalının kurucusu Rodion Longa, Binance kullanıcılarının hesaplarının, 3Commas ticaret botu API araçlarındaki bir güvenlik açığı nedeniyle saldırganlar tarafından boşaltıldığını iddia etti. Kayıpların Binance USD (BUSD) bazında 450.000 dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu noktada 3Commas‘ın sıkça kullanılan bir ticaret botu API’si olduğunu belirtelim.

Söz konusu durumdan etkilenen CoinMamba, API’sini yalnızca 3Commas hizmetlerine bağladığını ve bu gerçeği de unuttuğunu belirtti. Konuyu hemen Binance ekibine bildirdi ve tazminat istedi. Ancak asıl motivasyonunun, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için platformun harekete geçmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Ancak beklenen cevap yerine Binance CEO’sundan farklı bir açıklama geldi ve Changpeng Zhao, Coinmamba’ya yanıt olarak Binance’in SAFU tazminat programı için uygun olamayacağını, çünkü bunun suistimal için çekici fırsatlar ortaya çıkarabileceğini belirtti:

“Mamba, kullanıcıların kendi API anahtarlarını çalmadıklarından emin olmamızın neredeyse hiçbir yolu yok. Alım satımlar, oluşturduğunuz API anahtarları kullanılarak yapıldı. Aksi takdirde, yalnızca kullanıcıların API anahtarlarını kaybetmeleri için ödeme yapıyor olacağız. Umarım anlarsın”

Birkaç saat içinde Coinmamba, Binance hesabının “yalnızca para çekme” moduna alındığını açıkladı. Binance CEO‘su durumu “mantıksız” olarak nitelendirdiği nitelendirdiği bir tweet paylaştı. Ancak hemen sildi. CoinMamba ise bu tweet’in ekran görüntüsünü paylaştı.

CoinMamba‘ya göre ise hesabının bu denli askıya alınmasının asıl sebebi ise bu durum oldu. Konu hakkında henüz net bir açıklama yapılmazken, yaşanan olayların nasıl ilerleyeceği merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala