bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

2023’te Anahtar Kelime: İstihdam

2023te anahtar kelime istihdamRT

2023 yılında Web3 Teknolojileri Derneği olarak “istihdam” anahtar kelimesini ana çalışma alanı olarak belirledik. Muhtemelen Mart ayında yapmayı planladığımız etkinlikte Web3 ve İstihdam konusunu gündeme getireceğiz. “Web3 İstihdam Zirvesi” olarak planladığımız çalışma için öğrenci topluluklarındaki arkadaşlarımız şimdiden çalışmaya, raporlar çıkartmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Sürdürülebilir Web3 Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilir kalkınma için ortaya konan küresel hedeflerde merkeziyetsiz teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini öğrenci toplulukları çalıştı ve sundu.

Zirvenin bizim için bir kaç açıdan önemi vardı. Bunlardan ilki kısa açılış konuşmaları hariç tüm programın tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesiydi. Moderatörler, panelistler ve sunucu blokzincir topluluklarından öğrenciydi. Bu durum bize öğrenci topluluklarına destek verildiğinde neler başarılabileceğini gösterdi.

Bir başka önemli nokta ise işin teknoloji katmanını odaklayan hackhatonlardan ayrışarak toplumsal katmanda merkeziyetsiz teknolojiler meselesini ele alan bir çalışma olmasıydı. Zirveyi planlamaya başladıktan bir kaç saat sonra Kriptomeda ile görüşmüş ve ekibin desteğini almıştık. Bizim için bu çok kıymetli olduğundan bir sonraki çalışmamız ile ilgili bilgileri de ilk defa bu köşeden paylaşmak istedim.

Eğer bir sağlık sorunumuz olmazsa 2023 yılında Web3 Teknolojileri Derneği olarak “istihdam” anahtar kelimesini ana çalışma alanı olarak belirledik. Muhtemelen Mart ayında yapmayı planladığımız etkinlikte Web3 ve İstihdam konusunu gündeme getireceğiz. “Web3 İstihdam Zirvesi” olarak planladığımız çalışma için öğrenci topluluklarındaki arkadaşlarımız şimdiden çalışmaya, raporlar çıkartmaya başladı.

Bu zirvede sadece Türkiye’deki değil  farklı ülkelerdeki öğrenci topluluklarından da katılımcıların aramızda olmasını planlıyoruz. Bu alanda istihdam edilebilecek yönetici, geliştirici, içerik üreticisi, analist , tasarımcı gibi ana başlıklar altında 50’den fazla çalışma alanının detaylı bir şekilde ele alınacağı zirvede, farklı alanlarda lisans eğitimi alan öğrencilerin bu alanda istihdam edilebilmesi için yol haritaları, sektörel bağlantılar vs. olacak.

Zirveye giden süreçte her geçen gün öğrenci toplulukları sayısı artıyor. Hali hazırda 60 üniversite sayısına ulaştık. Bunun yanında lisede, hatta ortaokulda dahil blokzincir topluluğu açmak isteyen okulların bize ulaşması büyük mutluluk. Dernek olarak, zirveye kadar 209 üniversitenin tamamında öğrenci topluluklarını aktif etmeyi planlıyoruz.

Aşağıdaki tweeti paylaştığımda #Web3 konusunu yeni yeni tanımlıyorduk. Şimdi ise tüm ülke sathından böyle bir dip dalganın oluştuğunu görmek harika.

Çalışmaya devam..

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Ayan

Buğra Ayan 1989 yılında Erzurum’da doğmuştur. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Bilişim Ensitütüsü’nde tamamlamış ve doktora çalışmasına Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü’nde devam etmektedir. Evli olan Ayan’ın Bilge ve Gökalp isimli iki çocuğu bulunmaktadır.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala