bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında Dijital Türk Lirası Vurgusu

2023 cumhurbaskanligi yatirim programinda dijital turk lirasina vurgu yapildid

Türkiye’de dijital Türk Lirası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili zaman zaman yetkili makamlardan önemli açıklamalar geliyor. Son olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında dijital Türk lirasının ödeme testlerine başlanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında Dijital Türk Lirası Hamlesi

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı onaylanarak, Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu programda önümüzdeki döneme ilişkin farklı alanlardaki politika ve tedbirlerle bu kapsamda yürütülecek faaliyetler açıklandı.

2023 cumhurbaskanligi yatirim programinda dijital turk lirasina vurgu yapildiddf

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile ilgilenirken Türkiye‘de de bu çalışmalar sürüyor. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programında, mali piyasalara ilişkin tedbirler altında ise finansal kuruluşların düzenleme ve denetleme çerçevesinin güçlendirileceği belirtildi.

Ayrıca programda dijital Türk lirası ile ilgili olarak çalışmalara da vurgu yapıldı ve ödemelerde kullanımına ilişkin testlerin başlayacağı ifade edildi. Bunun yanında dünyadaki birçok ülkenin yakından takip ettiği enflasyon konusuna da değinildi.

Programda enflasyon ve para politikası tedbirleri başlığı altında gıda fiyatlarının enflasyon üzerindeki baskısını azaltmaya yönelik olarak lojistik ve depolama alanlarında gerekli düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala