bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,350.78 0.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,261.23 2.70%
bnb
BNB (BNB) $ 611.72 0.88%
solana
Solana (SOL) $ 157.48 1.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544122 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496346 4.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161099 1.51%

2022 Yılına Damga Vuran Ortaklıklar

2022 yilina damga vuran ortakliklaredfg

2022 yılını devirmemize sayılı günler kala, kripto sektöründe bu yıl yapılan ortaklık haberlerini ele almak istedik. 2022 yılı ortaklıklar açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Birçok önemli şirket çalışmalarını bir adım öteye taşımak için ortaklık hamlelerini artırdı. Şimdi birlikte 2022 yılına damga vuran ortaklıkları inceleyelim.

MoneyGram – Stellar

2022’nin Mayıs ayında yapılan bir ortaklık haberi ile başlayalım. Dünyanın ünlü para transfer sağlayıcılarından birisi olan MoneyGram, kullanıcılarının stablecoin gönderimi yapabileceği yeni bir hizmeti sunuyor. MoneyGram’ın bu hizmetiyle kullanıcılar stablecoin’leri fiat’a çevirebilecek.

Stablecoin transferi için Stellar Blockchain ile ortaklık kuran MoneyGram, sunulan bu hizmetle birlikte USD Coin (USDC) varlıklarını fiat para birimine çevirebilecek.

Warner Bros Looney Tunes – Nifty

Bir diğer ortaklık ise Warner Bros Looney Tunes’tan. Dünyanın en büyük medya şirketlerinden birisi Warner Bros. NFT sektörü için yeni içerikler üretmeye devam ediyor. Warner Bros. Looney Tunes NFT’leri için Nifty ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Warner Bros. New York merkezli Nifty ortaklığında “Looney Tunes: What’s Up Block?” adında hikâye tabanlı bir NFT koleksiyonu üzerinde çalışıyor. 

Shiba Inu – The Third Floor

Popüler meme kripto para birimi Shiba Inu, ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Shiba Inu, pek çok Marvel’ın gişe rekortmeni filmleri üzerinde çalışmış olan görselleştirme şirketi olan The Third Floor (TTF) ile uzun süreli bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Oasis Labs – Meta

Blockchain ve Web3 uygulamaları için bulut hizmeti sunan Oasis Labs, yapay zeka çalışmaları için Meta ile anlaştığını duyurdu. Meta, Oasis Labs yaptığı bu ortaklık ile beraber tüm dünyadaki bireylerin yaşamlarını olumlu yönde etkilemek ve bir bütün topluma fayda sağlamayı amaç edinen bir yapay zeka modeli için adalet sistemi geliştirecek.

BlackRock – Coinbase

Şimdilerde iflas bayrağını çeken BlackRock 2022 yılı içerisinde kripto para borsası Coinbase ile ortaklık kurmuştu. varlık yönetimi devi BlackRock, kriptoyu doğrudan kurumsal yatırımcılara sunmak için halka açık kripto borsası Coinbase ile el sıkıştı.

Floki Inu – Chainlink

Floki Inu, Chainlink Keepers hizmetinin token kilitleme protokolü FlokiFi Locker‘a entegrasyonunu duyurdu. Söz konusu yenilik, Floki Inu’nun hizmetlerinin performansını iyileştirme ve kullanıcı tabanını daha da genişletme hamlesinin bir devamı olarak karşımıza çıkıyor.

Akıllı sözleşmeler adına görevleri yönetmek için tasarlanmış merkezi olmayan bir hizmet olan Chainlink Keepers ile, kullanıcılar tarafından FlokiFi Locker aracılığıyla token kilitleme işlemi hem daha hızlı, hem daha verimli hem de daha güvenli olmayı vaat ediyor.

Rarible – Immutable

NFT platformu Rarible, kullanıcılarının Blockchain tabanlı oyunlardan NFT alıp satmalarını sağlamak için Ethereum L2 ölçeklendirme protokolü Immutable X ile anlaştı.

Rarible, Immutable’ın bünyesinde bulunan Gods Unchained, Guild of Guardians ve Illuvium gibi oyunlarda kullanıcıların NFT alıp satmasını sağlayacak. Gods Unchained, bu yılın ocak ayında 6.32 milyon dolarlık en yüksek işlem hacmine ulaşmıştı.

Galaxy Digital – Chainlink Labs

Finansal hizmetler firması Galaxy Digital, kripto fiyatlandırma verilerini Blockchain’e taşımak için Chainlink Labs ile iş birliği yaptı. Söz konusu bu hamle Chainlink’in oracle ağını kullanacak. Bununla beraber bu veriler, DeFi ekosistemindekiler de dahil olmak üzere birden fazla Blockchain uygulamasına doğrudan dağıtılacak.

FTX – Visa 

Visa ve FTX, 40 ülkede kripto ödemeli banka kartları sunmak için ortalık kurdu. Ödeme devi Visa, Latin Amerika, Asya ve Avrupa’ya odaklanan 40 ülkede banka kartları sunmak için küresel borsa FTX ile birlikte çalışıyor. ABD’de zaten mevcut olan kartlar, doğrudan bir kullanıcının FTX kripto para birimi yatırım hesabına bağlanacak. 

Meta – Microsoft

Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu Meta yaptığı etkinlik ile yeni çalışmalarını sergiledi. Özellikle metaverse konusunda önemli adımlar atmak isteyen şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalarına da devam ediyor. Son olarak bu doğrultuda Meta Quest Pro karma gerçeklik gözlüğünü tanıtan şirket, Microsoft ile ortaklık kurduğunu da açıkladı.

Söz konusu bu ortaklık ile beraber Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve SharePoint gibi tanıdık Microsoft uygulamaları da Meta’nın VR’sinde kullanıma sunulacak. 

Ava Labs – Oyun Şirketi BLRD 

Blockchain teknolojisi hemen hemen her gün gelişme kaydederken bu alandaki çalışmalarda hızlanmış durumda. Son olarak Ava Labs, Japon oyun evi GREE’nin yan kuruluşu BLRD ile 2023’te ilk Web3 oyununu başlatmayı hedeflediği stratejik ortaklığını duyurdu.

MetaMask – NFTBank

NFT değerini ve veri görünürlüğünü iyileştirmek için sağlam bir araç geliştirme aracı olan NFTBank, büyük web3 cüzdan sağlayıcısı MetaMask ile ortaklık kurdu. Bu işbirliği sayesinde MetaMask, NFTBank’ın değerleme motorunu kullanarak, kullanıcıları NFT’lerinin değişen fiyat değeri hakkında bilgilendiren yeni bir NFT portföy aracını piyasaya sürüyor. Söz konusu bu ortaklığın amacı, kullanıcıların NFT portföyleri hakkında daha iyi kararlar almalarına yardımcı olmak.

Mastercard – Bakkt

Kripto varlık alım satım platformu Bakkt, Mastercard ile el sıkıştı. Mastercard ve Bakktkripto çözümleri sunacak. Bu sayede tüketicilerin dijital paraları kullanarak ödeme yapması kolaylaşacak. Sunulacak çözümlerin arasında kripto banka kartları ve kredi kartları yer alıyor.

The Sandbox – Chain Games

The Sandbox ve Chain Games ortaklıkları kapsamında kullanıcılar Chain Games ve The Sandbox ekosistemlerinde NFT oyun içi varlıklarını deneyimleyebilirler. Ayrıca Chain Games ve The Sandbox, her iki tarafın da geliştirdiği gelişmiş blok zinciri teknolojilerini kullanarak, kullanıcı deneyimi geliştirmeye çalışacaklar.

Madonna – Beeple

Ünlü pop sanatçısı Madonna, kısa bir süre önce Bored Ape NFT’si satın almıştı. NFT’lere olan ilgisiyle bilinen Madonna, kendi NFT koleksiyonu için Beeple ile iş birliği kurarak kendi NFT koleksiyonunu duyurdu. Madonna, Beeple sanatçısı olan Mike Winkel ile “Mother of Creation” isimli NFT koleksiyonu dijital olarak işlenmiş üç videoya sahip.

Mother of Creation isimli NFT koleksiyonu, NSFW temasına sahip. Koleksiyonun tanıtım yazısına göre eserler, “çağdaş dünyamıza farklı bir doğum biçimini” temsil ediyor.

Astar Network – Microsoft 

Polkadot (DOT) parachain’i Astar Network’ün resmi blog sayfasında paylaşılan bilgilere göre; Astar Network stablecoin’i AstridDAO’nun Microsoft ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bununla beraber Microsoft’un desteğiyle, AstridDAO artık resmi olarak tarihteki en yenilikçi teknoloji odaklı şirketlerden biri tarafından destekleniyor olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala