bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,343.85 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.58 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 588.65 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 186.74 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620246 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647482 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200676 8.15%

Paylaş

10.000 NFT’den Sanat Eseri Oluşturuldu

10 000 nftden sanat eseri olusturuldu

Bir Twitter kullanıcısı, “Lazy Lions” koleksiyonundan 10.000 NFT‘nin bir araya geldiği “Sağ Tıkmozaiğini yayınladı. Mozaiğin oluşturucusu; kriptonun sadece finansal değil, sanatsal özelliklerini göstermek istediğini dile getirdi.

Bu görsel, farklı mecralarda paylaşılmakta ve viral hale gelmekle beraber; 800.000 beğeniyi geçti. Şu sıralar, Twitter kanalları üstünde birçok kullanıcı NTF‘lerden sanatsal içerikler oluşturuyor. Bu kişiler, görsel ve dijital tabloları paylaşarak yeni bir sanat akımı ortaya çıkarmak için bir araya geldiklerini söylüyor.

NFT Sanat Eseri Almayı Savunanlar ve Karşıtlar Arasında Direnç Oluştu

Sağ Tık” teriminin; kripto takipçileri tarafından, farklı ve derin anlam ifade ettiği söyleniyor. “Sağ Tık“ın anlamsal olarak, NFT‘lere binlerce dolar harcayanlar ve sağ tıklayarak kaydedenler arasında bir ayrımı simgelediği söyleniyor.

NFT‘ye aktarılan sanat eserleri, dijital pazar yerlerinde alıcılarla buluşuyor. Buna, dünyanın en geniş sanat eseri tabanına sahip olan OpenSea gibi NFT pazaryerleri ev sahipliği yapıyor. Birçok şirket ve kuruluş NFT marketine girmiş olsa da sosyal medyada NFT sahipleri ile “Sağ Tık” görüşüne sahipler arasında bir dirençten söz ediliyor. Bu direncin, NFT‘lere binlerce dolar harcamayı reddedenlerin oluşturduğu “Sağ Tık” mozaiği gibi eserlerin ortaya çıkmasıyla daha da güçlendiği iddia ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi. Bunun yanında TAÜ Medya ve İletişim Kulübü başkanlığını devam ettirmekte. İstanbul Blockchain Women Derneği'nde teknoloji ekibi üyesi ve hazlihazırda proje, etkinliklerine devam ediyor. Aynı zamanda, Türk - Alman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde İçerik Üretimi ve Görselleştirme Sorumlusu. Yazarlık üstüne edindiği ilk tecrübe MİK Portal sitesine akademik içerik üreterek oldu, şu an hala boş zamanlarında devam ediyor. BTCHaber.com'da yazarlık ve editörlük alanında kendini geliştirmeye imkanı buldu ve bu çatı altında kendini yeni tecrübeler katıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala