bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

1 Trilyon Dolarlık Altyapı Tasarısı, ABD Senatosu Tarafından Onaylandı

abd senato

Uzun tartışmalara konu olan 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı, ABD Senatosu tarafından onaylanarak Temsilciler Meclisi’ne gönderildi.

Altyapı tasarısı, kripto varlık sektörünü yakından ilgilendiren kripto vergi raporlama gereksinimlerini de içeriyor.

Senato, altyapı tasarısını 69’a karşı 30 oyla onaylayarak Temsilciler Meclisi’ne gönderdi.

Altyapı iyileştirmelerine 1 trilyon dolar ayıran yasa tasarısı, genişletilmiş kripto vergi hükmünden de 28 milyar dolarlık bir gelir elde edileceğini öngörüyor. Bu madden kripto topluluğu içerisinde büyük tartışmalara neden olmuş durumda.

Hükmün en önemli özelliklerinden bir tanesinin “komisyoncu” tanımını genişletmesi olarak gösteriliyor. Böylelikle madencilik kuruluşlarının da tıpkı komisyoncular gibi bilgi raporlama zorunlulukları ortaya çıkıyor. Hüküm, kripto topluluğunda endişenin artmasına sebep oldu.

Bu hüküm sebebiyle, tasarıda bazı değişiklikler önerildi. Senatörler Pat Toomey,Cynthia Lummis ve Ron Wyden kimlerin “komisyoncu” olacağını kesin bir biçimde tanımlamayı teklif ederken Mark Warner, Krysten Sinema da yalnızca proof of work madencilerini muaf tutan bir değişiklik teklif etti.

Bu tekliflerin ardından iki taraf bir uzlaşmaya varsa da yaşanan farklı anlaşmazlıklar sebebiyle uzlaşı onay almadı. Senatör Richard Shelby, bir askeri fon değişikliği ekleme çabasının Senatör Bernie Sanders tarafından engellenmesi nedeniyle, bu girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Altyapı tasarısı Temsilciler Meclisi’ne gönderilmiş durumda. Tasarı muhtemelen sonbaharda ele alınacak. Kripto hükmü, Temsilciler Patrick McHenry, Darren Soto, Ro Khanna, Tom Emmer, ve Ted Budd gibi isimlerin muhalefeti ile karşı karşıya. Temsilcilerin hepsi kripto hükmünün değiştirilmesinden yana.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala