bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

1.9 Milyon Dolar Çalan ICO Dolandırıcılarına Hapis

1.9 Milyon Dolar Çalan ICO Dolandiricilarina Hapis

Kripto para sektörü oldukça hızlı bir büyüme kat etti. Bu büyümenin büyük bir kısmı da şüphesiz ICO’lar tarafından finanse edildi. Bir dönem birçok projenin ICO düzenlediğini ve oldukça düşük fiyatlardan alınan kripto paraların yüksek fiyatlara çıktığını gördük. Ancak bu durumu kötüye kullananların sayısı da az değildi. Bu kötü aktörlerden biri olan Dropil‘in kurucuları ise cezasını bularak hapis cezası aldılar.

1.9 Milyon Dolar Çalan ICO Dolandırıcılarına Hapis

ICO Dolandırıcısı Jeremy McAlpine ve Zachary Matar Hapse Atıldı

Kısa bir süre öne ABD Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılan belgelere göre California’daki Dropil kurucusu Jeremy McAlpine ve Zachary Matar, 2.000’in üzerindeki yatırımcıyı dolandırarak 1.9 milyon dolar çalmaktan hapis cezasına çarptırıldılar.

Paylaşılan belgelerde 26 yaşındaki Jeremy McAlpine ve 29 yaşındaki Zachary Matar‘ın 2017’de Dropil Inc.’i kurduğu ve şirketi Mart 2020’ye kadar yönettiği detayı yer aldı. Dropil’in bir yatırım yönetimi hizmeti ve ticaret programı olduğu iddia edildi.

Yatırımcılar, şirketin 2018’deki ICO sırasında Dropil’in yerel token’ı olan DROP’u satın almaya teşvik edildi. DROP’un satın alınmasıyla, yatırımcılara “Dex” adlı otomatik bir ticaret botuna erişim sözü verildi ve bu, yıllık yüzde 63’e varan getiri sağlayacaktı. Proje ekibi 15 günde bir DROP token’larını yatırımcılarına dağıttı.

Ancak belgede yer alan bilgilere bakıldığında Dex’in hiçbir şekilde kâr etmediği ve yatırımcılara bu konuda yalan söylendiği ortaya çıktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala