bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,700.94 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.82 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 587.03 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 189.71 4.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62251 2.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64633 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214433 9.22%

Avalanche Summit 2022’nin İlk Gününde Neler Oldu?

avalanche 9

Avalanche‘ın uzun zamandır hazırlandığı Avalanche Summit 2022‘nin ilk günü geride kaldı. Birbirinden önemli konuşmacılara ve konulara ev sahipliği yapan etkinliği biz de BTCHaber olarak yerinde izledik. Barselona’da düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını saat öğlen 12:00’da Emin Gün Sirer yaptı.

Avalanche Summit 2022'nin İlk Gününde Neler Oldu?

Avalanche Summit 2022 1. Gün

Avalanche Summit 2022’nin açılış günü, oldukça yoğun bir ilgi gördü. Dünyanın farklı yerlerinden birçok geliştiricinin ve topluluğun parçası olan isimlerin yer aldığı etkinlikte, Mastercard‘tan Blockchain.com‘a birçok farklı kuruluştan isimleri de sahnede gördük.

Barselona’daki Poble Espanyol’da gerçekleştirilen etkinlikte dört ayrı sahne bulunuyor. Bunlar; Mainnet Stage, Subnet Stage, Auditorium ve Monastery olarak sıralanıyor.

Etkinlikte konuşulan konulardan biri “How Should Founders Look at VCs?” yani “Kurucular Girişim Semayelerine Nasıl Bakmalı?” oldu. 2021’de blokzincir girişimlerine yapılan 33 milyar dolarlık yatırım ve etkileri bu panelde konuşuldu. 2021 bu konu önceki 10 yılı geride bırakmıştı. CoinDesk’ten Joon Ian Wong’un sorularını yanıtlayan isimler arasında North Island Ventures Co-Founder’ı Travis Scher, RW3 Ventures yöneticisi Peter Najarian, Node.Capital’den Amos Meiri ve Andreessen Horowitz’den Jeffrey Amico yer aldı.

Ledger Prime COO’su Ayesha Kiani, “Pulling Back the Curtain on Institutional Market Making” konulu panelde şu sözleriyle dikkat çekti: “Regülasyon sektör açısından oldukça önemli. Bu alanda yapılan çalışmaların gelecek için oldukça mühim olduğunu düşünüyorum”

Avalanche Summit 2022nin İlk Gününde Neler Oldu

Mastercard İnovasyon bölümü başkan yardımcısı Harold Bosse da Subnet sahnesinde konuşan isim oldu. “DeFi Mass Market Adoption” isimli panelde konuşan Bosse, DeFi’da henüz dönüm noktasına ulaşılıp ulaşılmadığına dair yorumlar yaptı. “Şu anda finans açısından bir dönüm noktasındayız” diyen Bosse, “Blockchain teknolojisi inanılmaz derecede kullanışlı. Mastercard olarak bu teknolojiyi benimsemeleri için müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Etkinliğin ilk gününde BridgeTower Capital ve Galaxy Digital da düzenlenmiş kripto ve kurumsal pazarları bir araya getirmede en son teknolojiyi tartıştı. Galaxy Digital’den Tim Grant, kurumsal DeFi hakkında soruları yanıtladı.

DeFi sektörünün gelecekte hayatımızın bir parçası olacağını söyleyen Grant, bu alanda gelecek vadeden birçok projenin olduğu ve bu projelerin en büyük probleminin kaynak bulmak olduğunu belirtti. Grant devamında Blockchain projelerinin finansmanı konusunda mikrofonu Bridge Tower Capital’in CEO’su Cory Pugh’a yöneltti.

Sektörün gelişime oldukça açık olduğunu ve başlangıcın bitiş noktasında bulunduklarını belirten Pugh, Blockchain şirketlerine yapılan yatırımın son 2 yılda devasa bir biçimde artmasından bahsetti. Ek olarak yatırımcıların da bu alanda hızla arttığını ve projelerin geleceğinin açık olduğundan bahsetti.

Avalanche Summit 2022'nin İlk Gününde Neler Oldu?

Jesus Rodriguez’in Moderatörlüğünde gerçekleşen “Institutional Adoption: Who, Where and Whats Next?”, yeni “Kurumsal Benimseme: Kim, Nerede ve Sırada Ne Var?” panelde ise Avalanche’ın önemli isimlerinde John Wu, Ajit Tripathi, ve Aya Kantorovich yer aldı.

Blockchain ve kripto sektörünün küresel olarak kabulünü konu alan panelde John Wu, finansal sistemin merkeziyetsizlik ihtiyacından bahsetti. DeFi’ın her ne kadar CeFi’a göre daha riskli bir yapısı olsa da kazanç dinamiklerine bakıldığında CeFi’dan çok daha verimli olduğunu söyledi.

Devamında Rodriguez’in DeFi’ın riskleri hakkındaki sorusuna yanıt veren Aya Kantorovich ise şu ifadelere yer verdi: “Birçok merkezi finansal sisteminin çöktüğüne şahit oldu. Ancak DeFi’da bu çok zor. Tek yapılması gereken kullanıcıların güvenliğini sağlamak.”

Konu ölçeklenebilirlik ve Blockchain entegrasyonuna geldiğinde ise John Wu mikrofonu tekrar dan alarak Avalanche’ın rekabetteki yerinden bahsetti. Konu köprülere geldiğinde Avalanche’ın yapısal avantajlarından bahseden Wu, “Avalanche bridge, Ethereum üzerinde en iyi deneyime sahip bridge konumunda.” dedi.

Avalanche Tabanlı Birçok Oyun Tanıtıldı

Avalanche Tabanlı Birçok Oyun Tanıtıldı

Avalanche Blockchain ağı sahip olduğu konsensüs yapısının ölçeklenebilirliği sayesinde Blockchain tabanlı oyunlar için oldukça iyi bir seçenek haline gelmiş durumda. Bunu Avalanche Summit 2022’de tanıtılan birçok oyunda da görmüş olduk.

Birbirinden eğlenceli birçok oyunun tanıtıldığı Avalanche oyun panelinde ik olarak Crabada kendisini tanıttı. Avalanche Blockchain ağı üzerine kurulan Crabada, Hermit-Yengeçlerle dolu bir Denizaltı dünyası temasına sahip Axie Infinity alternatifi bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Crabada’lar, kripto para kazanmak için yetiştirilebiliyor ve oyunlarda gelişmek için kullanılabiliyorlar. Bununla birlikte oyunun 1 adet yerel token’ı bulunuyor. CRA isimli bu token, oyun içi satın alım ve satışların yanı sıra oyuncuların para kazanmasına da olanak tanıyor.

Screen Shot 2022 03 22 at 22.09.05

Ascenders

Avalanche Summit 2022’de tanıtılan bir diğer oyun ise Ascenders oldu. Avalanche Blockchain ağı üzerine kurulu olan Ascenders, oyunlarına savaş, keşfet ve inşa et mottosuyla yeni bir oyun dünyasının kapısını aralıyor.

Projenin 2 yerel token’ı bulunuyor ve bunlardan birisi oyun içi yardımcı token (GG) görevi görürken, diğeri ise borsalardan işlem görmek üzerine daha geniş kullanım alanlarında kullanılan bir token olarak (AGC) karşımıza çıkıyor.

Castle Crush

Castle Crush

Avalanche Summit 2022’nin oyun panelinde belki de en dikkat çeken projelerden biri olan Castle Crush, en iyi 10 mobil yayıncıdan biri olan Wildlife Studios’dan geldi. Şirket oyunun Avalanche Blockhain ağı üzerine kurulu bir sürümünü tüm oyun severler ile paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala